Reig Bord Groc

Reig Bord Groc
comestible
Pel que sembla, no és verinosa, però la seva ingestió no és recomanable per la seva mala olor i gust, així com perquè podria confondre's amb altres amanites que sí que són verinoses.
Altres noms:

Reig Bord

Nom en llatí:

Amanita citrina

Nom en castellà:

Amanita citrina, Amanita limonDescripció:

Barret hemisfèric que tendeix a obrir-se, d’uns 4-10 cm. El seu color varia des del blanc fins al groc-verdós i està recorbert de restes de vel blanquinoses. Les làmines són blanques o groguenques i el peu és cilíndric i estilitzat, de color blanc o grogu

Habitat: Des de la primavera fins a la tardor en boscos de coníferes o de caducifol.lis.

Observacions: Pel que sembla, no és verinosa, però la seva ingestió no és recomanable per la seva mala olor i gust, així com perquè podria confondre's amb altres amanites que sí que són verinoses.

Etimologia: Amanita < Ámanos, nom d'una muntanya entre Cilícia i Síria on sembla que abundaven les amanites; citrina < color del cedre (gris-brunenc)

Subscriu-te a bolets.info

Responsable del tractament: Bolets.info (Erigin Creacions S.l.) Finalitat: Comunicacions informatives i d'interès del món dels bolets i boletaires a Catalunya. Legitimació:La base legal pel tractament de les dades personals és el consentiment lliure i explícit. Destinataris: No es comunicaran les dades personals que ens ha facilitat a cap tercer excepte requeriment judicial o de l'Administració Pública en l'exercici de les seves potestats. Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades personals, així com altres drets, que s'especifiquen a la nostra Política de Privacitat. Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en la nostra Política de Privacitat en el nostre lloc web bolets.info

We use MailChimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to MailChimp for processing. Learn more about MailChimp's privacy practices here.