Rovelló

Rovelló
comestible
Es considera de millor qualitat encara que el pinetell. excel.lent comestible.
Altres noms:

Rovelló, Esclata-sang, Rovelló de solell, Vinader

Nom en llatí:

Lactarius sanguifluus

Nom en castellà:

Nízcalo de sangre vinosaDescripció:

Similar al Pinetell, però pren tonalitats més intenses (verdes, fosques o violades). El color del làtex és púrpura-violaci.

Habitat: Es fa sobre tot a la regió mediterrània, mentre que el pinetell és fa a tota Europa. Vol la calor i és propi de boscos assoleiats i de terres baixes.

Observacions: Es considera de millor qualitat encara que el pinetell. excel.lent comestible.

Etimologia: Lactarius < llatí: que té llet; sanguifluus < llatí: que raja sang.

Receptes

  1. Rovellons con Ajo y Perejil  Veure Recepta>

Publica la teva recepta

Subscriu-te a bolets.info

Responsable del tractament: Bolets.info (Erigin Creacions S.l.) Finalitat: Comunicacions informatives i d'interès del món dels bolets i boletaires a Catalunya. Legitimació:La base legal pel tractament de les dades personals és el consentiment lliure i explícit. Destinataris: No es comunicaran les dades personals que ens ha facilitat a cap tercer excepte requeriment judicial o de l'Administració Pública en l'exercici de les seves potestats. Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades personals, així com altres drets, que s'especifiquen a la nostra Política de Privacitat. Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en la nostra Política de Privacitat en el nostre lloc web bolets.info

We use MailChimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to MailChimp for processing. Learn more about MailChimp's privacy practices here.