Apagallums

Apagallums
comestible
És un bolet molt vistós i fàcil de reconèixer. És comestible força bo, però només el barret, ja que el peu és massa dur i astellós.
Altres noms:

Cogoma, Cogomella, Maneta, Paloma

Nom en llatí:

Macrolepiota procera

Nom en castellà:

Apagador, Galamperna, ParasolDescripció:

És el més gran i espectacular bolet de làmines. Pot assolir 40 cm d’alçària i 30-35 cm de diàmetre de barret. De jove, el barret és esfèric. En créixer, s’obre i s’aplana, es recobreix d’un to bru fosc, s’esquinça formant esquames.

Habitat: Creix en llocs oberts, als marges dels boscos, als prats (en especial sobre terreny silici) a tot arreu, és molt comú. Finals d'estiu i tardor.

Observacions: És un bolet molt vistós i fàcil de reconèixer. És comestible força bo, però només el barret, ja que el peu és massa dur i astellós.

Etimologia: Macro < grec: gran; lepiota > "gran orella esquamosa"; procera < procerus < llatí: alt, esvelt.

Receptes

Publica la teva recepta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscriu-te a bolets.info

Responsable del tractament: Bolets.info (Erigin Creacions S.l.) Finalitat: Comunicacions informatives i d'interès del món dels bolets i boletaires a Catalunya. Legitimació:La base legal pel tractament de les dades personals és el consentiment lliure i explícit. Destinataris: No es comunicaran les dades personals que ens ha facilitat a cap tercer excepte requeriment judicial o de l'Administració Pública en l'exercici de les seves potestats. Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades personals, així com altres drets, que s'especifiquen a la nostra Política de Privacitat. Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en la nostra Política de Privacitat en el nostre lloc web bolets.info

We use MailChimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to MailChimp for processing. Learn more about MailChimp's privacy practices here.