Bolet de Tinta

Bolet de Tinta
comestible
És un bolet comestible quan és jove, abans que no s'ennegreixi, i força buscat.
Altres noms:

Bolet de Tinta, Pixacà Barbut

Nom en llatí:

Coprinus comatus

Nom en castellà:

Barbuda, MatacandilDescripció:

El barret és primer paraboloide, després campanulat i finalment extès; és de color blanc amb escames més fosques que es desprenen amb facilitat. El fong adult és negrós. Les làmines són lliures, el seu color varia des de blanc fins a rosa.

Habitat: Surt a la primavera i a la tardor en llocs adobats, vores de camins i camps.

Observacions: És un bolet comestible quan és jove, abans que no s'ennegreixi, i força buscat.

Etimologia: koprós < grec: fems; comatus < llatí: pelut.

Receptes

  1. Bolets de Tinta Arrebossats  Veure Recepta>

Publica la teva recepta

Subscriu-te a bolets.info

Responsable del tractament: Bolets.info (Erigin Creacions S.l.) Finalitat: Comunicacions informatives i d'interès del món dels bolets i boletaires a Catalunya. Legitimació:La base legal pel tractament de les dades personals és el consentiment lliure i explícit. Destinataris: No es comunicaran les dades personals que ens ha facilitat a cap tercer excepte requeriment judicial o de l'Administració Pública en l'exercici de les seves potestats. Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades personals, així com altres drets, que s'especifiquen a la nostra Política de Privacitat. Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en la nostra Política de Privacitat en el nostre lloc web bolets.info

We use MailChimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to MailChimp for processing. Learn more about MailChimp's privacy practices here.