Cua de cavall

Cua de cavall
comestible
És comestible, però s'ha de coure bé, ja que conté hemolisina que es destrueix als 70º C. Malgrat això, és de la família de les amanites i cal no confondre-la amb altres que són verinoses.
Altres noms:

Cua de cavall

Nom en llatí:

Amanita rubescens

Nom en castellà:

Amanita rojizaDescripció:

el barret és primer hemisfèric i després convex (fins i tot aplanat). De color marró-rogenc amb textura terrossa, d’uns 5-15 cm. Cobert de verugues o taques farinoses de color rogenc. Les làmines estan juntes i són de color blanquinós. El peu és cilíndric

Habitat: boscos de coníferes o de caducifol.lis. Molt comú en tot tipus de terreny.

Observacions: És comestible, però s'ha de coure bé, ja que conté hemolisina que es destrueix als 70º C. Malgrat això, és de la família de les amanites i cal no confondre-la amb altres que són verinoses.

Etimologia: Amanita < Ámanos, nom d'una muntanya entre Cilícia i Síria on sembla que abundaven les amanites; rubescens < llatí: que es torna vermell (quan es frega o es talla).

Subscriu-te a bolets.info

Responsable del tractament: Bolets.info (Erigin Creacions S.l.) Finalitat: Comunicacions informatives i d'interès del món dels bolets i boletaires a Catalunya. Legitimació:La base legal pel tractament de les dades personals és el consentiment lliure i explícit. Destinataris: No es comunicaran les dades personals que ens ha facilitat a cap tercer excepte requeriment judicial o de l'Administració Pública en l'exercici de les seves potestats. Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades personals, així com altres drets, que s'especifiquen a la nostra Política de Privacitat. Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en la nostra Política de Privacitat en el nostre lloc web bolets.info

We use MailChimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to MailChimp for processing. Learn more about MailChimp's privacy practices here.