Farinera Borda

Farinera Borda
comestible
És un bolet tòxic que pot provocar la mort amb la ingestió de només un exemplar. El seu consum causa una greu intoxicació de tipus ciclopeptídic, manifestada amb nàusees, còlics, vòmits i diarrea sanguinolenta i coleriforme, que apareixen de 6 a 18 hores. Confusions: espècies verdes del gènere Russula o del gènere Agaricus.
Altres noms:

Farinera Borda, farinot

Nom en llatí:

Amanita phalloides

Nom en castellà:

Oronja verde, canalejaDescripció:

Barret de 5-15 cm, primer hemisfèric, després convex i finalment estès, amb el marge llis incurvat. La cutícula, que és separable, és llisa i lluent, lubrificada en temps humit, i no presenta cap resta de vel. És de color verd oliva.

Habitat: Fong micorrizogen que viu en tota mena de boscos, en sòls preferentment silícics. Fructifica a l'estiu i a la tardor. És molt comú; es troba a la terra baixa i a la muntanya mitjana.

Observacions: És un bolet tòxic que pot provocar la mort amb la ingestió de només un exemplar. El seu consum causa una greu intoxicació de tipus ciclopeptídic, manifestada amb nàusees, còlics, vòmits i diarrea sanguinolenta i coleriforme, que apareixen de 6 a 18 hores. Confusions: espècies verdes del gènere Russula o del gènere Agaricus.

Etimologia: -

Subscriu-te a bolets.info

Responsable del tractament: Bolets.info (Erigin Creacions S.l.) Finalitat: Comunicacions informatives i d'interès del món dels bolets i boletaires a Catalunya. Legitimació:La base legal pel tractament de les dades personals és el consentiment lliure i explícit. Destinataris: No es comunicaran les dades personals que ens ha facilitat a cap tercer excepte requeriment judicial o de l'Administració Pública en l'exercici de les seves potestats. Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades personals, així com altres drets, que s'especifiquen a la nostra Política de Privacitat. Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en la nostra Política de Privacitat en el nostre lloc web bolets.info

We use MailChimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to MailChimp for processing. Learn more about MailChimp's privacy practices here.