Farinera Borda

Farinera Borda
comestible És un bolet tòxic que pot provocar la mort amb la ingestió de només un exemplar. El seu consum causa una greu intoxicació de tipus ciclopeptídic, manifestada amb nàusees, còlics, vòmits i diarrea sanguinolenta i coleriforme, que apareixen de 6 a 18 hores. Confusions: espècies verdes del gènere Russula o del gènere Agaricus.
Altres noms:

Farinera Borda, farinot

Nom en llatí:

Amanita phalloides

Nom en castellà:

Oronja verde, canalejaDescripció:

Barret de 5-15 cm, primer hemisfèric, després convex i finalment estès, amb el marge llis incurvat. La cutícula, que és separable, és llisa i lluent, lubrificada en temps humit, i no presenta cap resta de vel. És de color verd oliva.

Habitat: Fong micorrizogen que viu en tota mena de boscos, en sòls preferentment silícics. Fructifica a l'estiu i a la tardor. És molt comú; es troba a la terra baixa i a la muntanya mitjana.

Observacions: És un bolet tòxic que pot provocar la mort amb la ingestió de només un exemplar. El seu consum causa una greu intoxicació de tipus ciclopeptídic, manifestada amb nàusees, còlics, vòmits i diarrea sanguinolenta i coleriforme, que apareixen de 6 a 18 hores. Confusions: espècies verdes del gènere Russula o del gènere Agaricus.

Etimologia: -

Facebook
Segueix-nos a facebook