Fredolic

Fredolic
comestible
És bon comestible. Es fa servir per guisats i per sopes. Es passa amb facilitat.
Altres noms:

Fredolic, Freduluc, Negret

Nom en llatí:

Tricholoma terreum

Nom en castellà:

Ratón, NegrillaDescripció:

Té un barret de 3-6 cm de diàmetre, sovint irregular, amb el centre que sobresurt, de color gris. Sol tenir fibres i esquames negroses, en especial a la part central. Les làmines són d’un blanc brut o grises i estan espaiades. El peu és cilíndric, fibrós.

Habitat: A les pinedes, entre la pinassa. Sol formar grups nombrosos. Tardor i començament de l'hivern.

Observacions: És bon comestible. Es fa servir per guisats i per sopes. Es passa amb facilitat.

Etimologia: Tricholoma < grec: marge pelut; terreum < llatí: terrós, color de terra.

Receptes

  1. Revuelto de Huevo y Fredolics  Veure Recepta>

Publica la teva recepta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscriu-te a bolets.info

Responsable del tractament: Bolets.info (Erigin Creacions S.l.) Finalitat: Comunicacions informatives i d'interès del món dels bolets i boletaires a Catalunya. Legitimació:La base legal pel tractament de les dades personals és el consentiment lliure i explícit. Destinataris: No es comunicaran les dades personals que ens ha facilitat a cap tercer excepte requeriment judicial o de l'Administració Pública en l'exercici de les seves potestats. Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades personals, així com altres drets, que s'especifiquen a la nostra Política de Privacitat. Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en la nostra Política de Privacitat en el nostre lloc web bolets.info

We use MailChimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to MailChimp for processing. Learn more about MailChimp's privacy practices here.