Fredolic gros

Fredolic gros
comestible
És comestible.
Altres noms:

Fredolic gros, Fredolic allenegat

Nom en llatí:

Tricholoma portentosum

Nom en castellà:

Capuchina, Tricoloma portentosoDescripció:

Barret primer hemisfèric, després acampanulat, i finalment convex-aplanat. Llefiscós, de marge enrotllat cap amunt, ondulat. Està cobert de fibres de color gris-violat fosc. El barret és de color bru molt negre i fa uns 7-14 cm. Les làmines són amples.

Habitat: Sobre tot en boscos de coníferes, però també en latifol.lis. Estiu-tardor.

Observacions: És comestible.

Etimologia: Tricholoma < grec: marge pelut; portentosum < llatí: portentós.

Publica la teva recepta

Subscriu-te a bolets.info

Responsable del tractament: Bolets.info (Erigin Creacions S.l.) Finalitat: Comunicacions informatives i d'interès del món dels bolets i boletaires a Catalunya. Legitimació:La base legal pel tractament de les dades personals és el consentiment lliure i explícit. Destinataris: No es comunicaran les dades personals que ens ha facilitat a cap tercer excepte requeriment judicial o de l'Administració Pública en l'exercici de les seves potestats. Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades personals, així com altres drets, que s'especifiquen a la nostra Política de Privacitat. Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en la nostra Política de Privacitat en el nostre lloc web bolets.info

We use MailChimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to MailChimp for processing. Learn more about MailChimp's privacy practices here.