Llenega

Llenega
comestible
És un excel.lent comestible. Es menja guisat en plats de carn o d'aviram. Convé no treure el mucílag ja que li dóna consistència mentre es cou.
Altres noms:

Llenega

Nom en llatí:

Hygrophorus latitabundus

Nom en castellà:

MocosaDescripció:

Té un mucílag transparent, molt abundant, que recobreix tant el barret com el peu, cosa que fa que sigui molt llefiscós. El barret té 6-10 cm de diàmetre, amb el marge força enrollat, de color gris o gris brunenc. Les làmines són gruixudes i espaides.

Habitat: A boscos de coníferes, en especial, als de pi roig a terrenys calcaris. Tardor.

Observacions: És un excel.lent comestible. Es menja guisat en plats de carn o d'aviram. Convé no treure el mucílag ja que li dóna consistència mentre es cou.

Etimologia: higrós < grec: humit; phorós < grec: portador; latitabundus < llatí: molt amagat.

Publica la teva recepta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscriu-te a bolets.info

Responsable del tractament: Bolets.info (Erigin Creacions S.l.) Finalitat: Comunicacions informatives i d'interès del món dels bolets i boletaires a Catalunya. Legitimació:La base legal pel tractament de les dades personals és el consentiment lliure i explícit. Destinataris: No es comunicaran les dades personals que ens ha facilitat a cap tercer excepte requeriment judicial o de l'Administració Pública en l'exercici de les seves potestats. Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades personals, així com altres drets, que s'especifiquen a la nostra Política de Privacitat. Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en la nostra Política de Privacitat en el nostre lloc web bolets.info

We use MailChimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to MailChimp for processing. Learn more about MailChimp's privacy practices here.