Llengua bou vermellosa

Llengua bou vermellosa
comestible
És comestible, però es recomana coure'l una bona estona abans per estovar-lo i minvar la seva amargor.
Altres noms:

Llengua de bou vermellosa

Nom en llatí:

Hydnum rufescens

Nom en castellà:

Lengua de gato rojizaDescripció:

Primer hemisfèric i després aplanat, amb marge lobulat. Lleugerament de vellut. Color vermell o groc-ataronjat. Té uns 3-10 cm. El peu és fràgil, prim i cilíndric. La carn és fràgil, inodora i de sabor lleugerament amarg.

Habitat: Boscos de latifol.lis o coníferes. És gregari i se'l pot trobar en corrioles. Estiu-tardor.

Observacions: És comestible, però es recomana coure'l una bona estona abans per estovar-lo i minvar la seva amargor.

Etimologia: hydon < grec: un tipus de tubercle; rufescens < llatí: que es torna vermell.

Receptes

  1. Salsa de Lengua de Gato  Veure Recepta>

Publica la teva recepta

Subscriu-te a bolets.info

Responsable del tractament: Bolets.info (Erigin Creacions S.l.) Finalitat: Comunicacions informatives i d'interès del món dels bolets i boletaires a Catalunya. Legitimació:La base legal pel tractament de les dades personals és el consentiment lliure i explícit. Destinataris: No es comunicaran les dades personals que ens ha facilitat a cap tercer excepte requeriment judicial o de l'Administració Pública en l'exercici de les seves potestats. Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades personals, així com altres drets, que s'especifiquen a la nostra Política de Privacitat. Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en la nostra Política de Privacitat en el nostre lloc web bolets.info

We use MailChimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to MailChimp for processing. Learn more about MailChimp's privacy practices here.