Mocosa

Mocosa
comestible
És comestible, però poc preuat. Té el problema que es pot confondre molt fàcilment amb altres espècies properes de qualitat diferent.
Altres noms:

Mocosa, Mocosa blanca

Nom en llatí:

Hygrophorus eburneus

Nom en castellà:

Mocosa blancaDescripció:

Pot fer de 3 a 7 cm. Té forma de campana. De jove és completament blanc, però en créixer es torna de tonalitat ocre, sobre tot a la part central. Làmines blanques, espaiades i gruixudes. Peu llarg fins a uns 10 cm, cilíndric, llis i llefiscós.

Habitat: Generalment als caducifol.lis, tot i que també a altres llocs. Tardor.

Observacions: És comestible, però poc preuat. Té el problema que es pot confondre molt fàcilment amb altres espècies properes de qualitat diferent.

Etimologia: higrós < grec: humit; phorós < grec: portador; eburneus < llatí: blanc, d'ivori.

Publica la teva recepta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscriu-te a bolets.info

Responsable del tractament: Bolets.info (Erigin Creacions S.l.) Finalitat: Comunicacions informatives i d'interès del món dels bolets i boletaires a Catalunya. Legitimació:La base legal pel tractament de les dades personals és el consentiment lliure i explícit. Destinataris: No es comunicaran les dades personals que ens ha facilitat a cap tercer excepte requeriment judicial o de l'Administració Pública en l'exercici de les seves potestats. Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades personals, així com altres drets, que s'especifiquen a la nostra Política de Privacitat. Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en la nostra Política de Privacitat en el nostre lloc web bolets.info

We use MailChimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to MailChimp for processing. Learn more about MailChimp's privacy practices here.