Molleric clapat

Molleric clapat
comestible
És comestible, si bé de no massa qualitat. Convé menjar-se només la carn del barret, sense cutícula ni els tubs i rebutjar el peu sencer.
Altres noms:

Molleric clapat, mataparent clapat

Nom en llatí:

Suillus variegatus

Nom en castellà:

Boleto variegadoDescripció:

Té un barret molsut de fins uns 15 cm, de color ocre brunenc i tacte vellutat. Primer és hemisfèric i després aplanat. El peu pot tenir fins 10 cm d’alçària, és gruixut, ple i té un color una mica més clar que el barret. La carn és groguenca i blaveja.

Habitat: Es trobada a les pinedes, preferentment de pi roig. Finals d'estiu i tardor. Molt abundant.

Observacions: És comestible, si bé de no massa qualitat. Convé menjar-se només la carn del barret, sense cutícula ni els tubs i rebutjar el peu sencer.

Etimologia: Suillus < sus < llatí: porc; variegatus < llatí: de diversos colors.

Publica la teva recepta

Subscriu-te a bolets.info

Responsable del tractament: Bolets.info (Erigin Creacions S.l.) Finalitat: Comunicacions informatives i d'interès del món dels bolets i boletaires a Catalunya. Legitimació:La base legal pel tractament de les dades personals és el consentiment lliure i explícit. Destinataris: No es comunicaran les dades personals que ens ha facilitat a cap tercer excepte requeriment judicial o de l'Administració Pública en l'exercici de les seves potestats. Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades personals, així com altres drets, que s'especifiquen a la nostra Política de Privacitat. Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en la nostra Política de Privacitat en el nostre lloc web bolets.info

We use MailChimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to MailChimp for processing. Learn more about MailChimp's privacy practices here.