Ou de Reig

Ou de Reig
comestible És un excel·lent comestible, i el bolet més apreciat a casa nostra. Es pot menjar tant fregit com cru, tallat a llesques fines i macerat amb oli d'oliva. En cas de menjar-se l'ou, s'ha de tenir la precaució d'obrir-lo i comprovar que sigui de color taronja. Confusions: Amanita muscaria, Amanita crocea.
Altres noms:

Ou de Reig

Nom en llatí:

Amanita caesarea

Nom en castellà:

MonjolaDescripció:

Barret de 8-20 cm, primer hemisfèric i finalment aplanat, amb el marge recte i lleugerament acanalat. La cutícula, que és separable, és llisa i lluent, un xic lubrificada en temps humit, de color taronja vermellós viu, que més tard s’engrogueix.

Habitat: Fong micorrizogen que viu en boscos tèrmics de planifolis, associat bàsicament amb suros, alzines i castanyers, en llocs nets i il·luminats orientats a llevant, amb clara preferència pels sòls silícics i saulosos. Fructifica des de la primavera fins a com

Observacions: És un excel·lent comestible, i el bolet més apreciat a casa nostra. Es pot menjar tant fregit com cru, tallat a llesques fines i macerat amb oli d'oliva. En cas de menjar-se l'ou, s'ha de tenir la precaució d'obrir-lo i comprovar que sigui de color taronja. Confusions: Amanita muscaria, Amanita crocea.

Etimologia: -

Receptes

  1. Tallarines con Huevo de Rey  Veure Recepta>

Publica la teva recepta

Facebook
Segueix-nos a facebook