Pet de llop

Pet de llop
comestible
Quan explota allibera les espores, d'aquí el nom. És comestible de jove, tot i que no té gaire gust. Es pot tallar a llesques i fer-lo arrebossat.
Altres noms:

Pet de llop

Nom en llatí:

Lycoperdon perlatum

Nom en castellà:

Cuesco de lobo perladoDescripció:

Té forma de bombeta elèctrica, d’entre 2 i 5 cm d’alçària. De jove és blanc, recobert de petits agullons, però en créixer, els va perdent i pren una coloració brunenca. La bossa exterior agafa textura de paper i s’esberla perla part superior.

Habitat: Molt freqüent, a la tardor. Generalment en grups.

Observacions: Quan explota allibera les espores, d'aquí el nom. És comestible de jove, tot i que no té gaire gust. Es pot tallar a llesques i fer-lo arrebossat.

Etimologia: Lycos < grec: llop; pérdon < grec: pet; perlatus < llatí: emperlat.

Receptes

  1. Pets de Llop Arrebossats  Veure Recepta>

Publica la teva recepta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscriu-te a bolets.info

Responsable del tractament: Bolets.info (Erigin Creacions S.l.) Finalitat: Comunicacions informatives i d'interès del món dels bolets i boletaires a Catalunya. Legitimació:La base legal pel tractament de les dades personals és el consentiment lliure i explícit. Destinataris: No es comunicaran les dades personals que ens ha facilitat a cap tercer excepte requeriment judicial o de l'Administració Pública en l'exercici de les seves potestats. Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades personals, així com altres drets, que s'especifiquen a la nostra Política de Privacitat. Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en la nostra Política de Privacitat en el nostre lloc web bolets.info

We use MailChimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to MailChimp for processing. Learn more about MailChimp's privacy practices here.