Peu violeta

Peu violeta
comestible
És bon comestible, però no sol ser massa preuat pel seu color, ja que encara enfosqueix més en coure'l. Sol fer-se servir en barreges de bolets.
Altres noms:

Peu violeta, Pimpinella morada, Moixeró blau

Nom en llatí:

Lepista nuda

Nom en castellà:

Pimpinella moradaDescripció:

Barret molsut de 5-12 cm de diàmetre, convex al centre i aplanat després. Coloració violada, molt vistosa, tacada sovint amb tons bruns. Llis, suau al tacte i marge cargolat. Làmines atapeïdes de color violat. El peu és cilíndric i elàstic.

Habitat: És freqüent. Apareix tant als boscos de pins com als planifol.lis, a brolles i camps oberts. Es dóna a la tardor, tot i que se'l troba a la primavera i fins i tot a l'hivern.

Observacions: És bon comestible, però no sol ser massa preuat pel seu color, ja que encara enfosqueix més en coure'l. Sol fer-se servir en barreges de bolets.

Etimologia: Lepista < lepasté < grec: vas ample de terrissa amb forma de bolet; nuda < llatí: nua.

Publica la teva recepta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscriu-te a bolets.info

Responsable del tractament: Bolets.info (Erigin Creacions S.l.) Finalitat: Comunicacions informatives i d'interès del món dels bolets i boletaires a Catalunya. Legitimació:La base legal pel tractament de les dades personals és el consentiment lliure i explícit. Destinataris: No es comunicaran les dades personals que ens ha facilitat a cap tercer excepte requeriment judicial o de l'Administració Pública en l'exercici de les seves potestats. Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades personals, així com altres drets, que s'especifiquen a la nostra Política de Privacitat. Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en la nostra Política de Privacitat en el nostre lloc web bolets.info

We use MailChimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to MailChimp for processing. Learn more about MailChimp's privacy practices here.