Pinetell de calceta

Pinetell de calceta
comestible
És comestible. Convé retirar abans, però, la cutícula del barret.
Altres noms:

Pinetell de calceta

Nom en llatí:

Suillus luteus

Nom en castellà:

Boleto anillado viscosoDescripció:

Primer hemisfèric i després convex-aplanat. De color amarronat, ocre fosc, marró-rogenc o amb tinció violada. Fa uns 4-12 cm. El peu està ple, és de color groc, més fosc i esquamós per de sota. L’anell és primer blanc i després de color violaci fosc.

Habitat: Boscos latifol.lis i de coníferes. Estiu-tardor.

Observacions: És comestible. Convé retirar abans, però, la cutícula del barret.

Etimologia: Suillus < sus < llatí: porc; luteus < llatí: groc fosc.

Receptes

Publica la teva recepta

Subscriu-te a bolets.info

Responsable del tractament: Bolets.info (Erigin Creacions S.l.) Finalitat: Comunicacions informatives i d'interès del món dels bolets i boletaires a Catalunya. Legitimació:La base legal pel tractament de les dades personals és el consentiment lliure i explícit. Destinataris: No es comunicaran les dades personals que ens ha facilitat a cap tercer excepte requeriment judicial o de l'Administració Pública en l'exercici de les seves potestats. Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades personals, així com altres drets, que s'especifiquen a la nostra Política de Privacitat. Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en la nostra Política de Privacitat en el nostre lloc web bolets.info

We use MailChimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to MailChimp for processing. Learn more about MailChimp's privacy practices here.