Pixacà

Pixacà
comestible
Confusions: Amanita spissa, Amanita rubescens.
Altres noms:

Pixacà, Pigat bord

Nom en llatí:

Amanita pantherina

Nom en castellà:

Amanita pantera, galipierno falsoDescripció:

barret brunenc, amb restes de vel blanques i flocoses, marge estriat. Làmines blanques. Peu blanc, amb anell blanc i base bulbosa, amb una zona anular superior. Olor rafanoide (a rave).

Habitat: boscos de coníferes i planifolis.

Observacions: Confusions: Amanita spissa, Amanita rubescens.

Etimologia:

Subscriu-te a bolets.info

Responsable del tractament: Bolets.info (Erigin Creacions S.l.) Finalitat: Comunicacions informatives i d'interès del món dels bolets i boletaires a Catalunya. Legitimació:La base legal pel tractament de les dades personals és el consentiment lliure i explícit. Destinataris: No es comunicaran les dades personals que ens ha facilitat a cap tercer excepte requeriment judicial o de l'Administració Pública en l'exercici de les seves potestats. Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades personals, així com altres drets, que s'especifiquen a la nostra Política de Privacitat. Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en la nostra Política de Privacitat en el nostre lloc web bolets.info

We use MailChimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to MailChimp for processing. Learn more about MailChimp's privacy practices here.