Rovelló de cabra

Rovelló de cabra
comestible
Pelusa sobre el barret, és un bolet tòxic que pot produir trastorns gastrointestinals de certa importància.
Altres noms:

Rovelló de cabra

Nom en llatí:

Lactarius torminosus

Nom en castellà:

Níscalo falsoDescripció:

Barret de 4-10 cm, primer convex, després umbilicat i finalment infundibuliforme. El marge és involut i recobert de pèls molt abundants, de color blanc, que formen una mena de serrell. La cutícula és seca, de color rosa ataronjat o ocre vermellós.

Habitat: Fong micorrizògen que viu associat a bedolls. Fructifica a l'estiu i a la tardor. És comú a les comarques de muntanya, sobretot a la Cerdanya, al Ripollès i a la Garrotxa.

Observacions: Pelusa sobre el barret, és un bolet tòxic que pot produir trastorns gastrointestinals de certa importància.

Etimologia: -

Subscriu-te a bolets.info

Responsable del tractament: Bolets.info (Erigin Creacions S.l.) Finalitat: Comunicacions informatives i d'interès del món dels bolets i boletaires a Catalunya. Legitimació:La base legal pel tractament de les dades personals és el consentiment lliure i explícit. Destinataris: No es comunicaran les dades personals que ens ha facilitat a cap tercer excepte requeriment judicial o de l'Administració Pública en l'exercici de les seves potestats. Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades personals, així com altres drets, que s'especifiquen a la nostra Política de Privacitat. Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en la nostra Política de Privacitat en el nostre lloc web bolets.info

We use MailChimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to MailChimp for processing. Learn more about MailChimp's privacy practices here.