Pinetell

Pinetell
comestible
És un bolet vistós i maco. De fet, és un dels més coneguts i collits a les nostres contrades, potser perquè és relativament fàcil d'identificar. És un excel.lent comestible, especialment amb carn, i se sol vendre als mercats.
Altres noms:

Rovelló, Pinetell, Rovelló d'obaga

Nom en llatí:

Lactarius deliciosus

Nom en castellà:

NÍSCALO. NIZCALO. MÍZCALODescripció:

Barret i peu d’una sola peça. Color vermellós-ataronjat, de vegades amb taques verdes, en rotllanes concèntriques més clares alternant amb les fosques a la part superior del barret. Els exemplars joves tenen el barret convex, tancat.

Habitat: Sol forma micorrizes amb els pins. Boscos de pineda. Tardor.

Observacions: És un bolet vistós i maco. De fet, és un dels més coneguts i collits a les nostres contrades, potser perquè és relativament fàcil d'identificar. És un excel.lent comestible, especialment amb carn, i se sol vendre als mercats.

Etimologia: Lactarius < llatí: que té llet; deliciosus < llatí: deliciós.

Receptes

  1. Fricandó de Vedella amb Rovellons Veure Recepta>

Publica la teva recepta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscriu-te a bolets.info

Responsable del tractament: Bolets.info (Erigin Creacions S.l.) Finalitat: Comunicacions informatives i d'interès del món dels bolets i boletaires a Catalunya. Legitimació:La base legal pel tractament de les dades personals és el consentiment lliure i explícit. Destinataris: No es comunicaran les dades personals que ens ha facilitat a cap tercer excepte requeriment judicial o de l'Administració Pública en l'exercici de les seves potestats. Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades personals, així com altres drets, que s'especifiquen a la nostra Política de Privacitat. Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en la nostra Política de Privacitat en el nostre lloc web bolets.info

We use MailChimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to MailChimp for processing. Learn more about MailChimp's privacy practices here.