Verderol

Verderol
comestible
La Generalitat recomana no menjar aquesta bolet des d'intoxicacions al 2006. Hi ha d'altra gent i moltes guies antigues que el concidera bo.
Altres noms:

Verderol, Canari, Groguet

Nom en llatí:

Tricholoma auratum

Nom en castellà:

Seta de los caballerosDescripció:

Tot ell és de color daurat. El seu barret és molsut. de 5-10 cm de diàmetre, groc daurat recobert de fibres brunes, sobre tot a la part central, on pren una coloració més fosca que la resta. Les làmines i el peu també són grocs. La carn és blanca.

Habitat: Boscos de coníferes, sobre terrenys silicis. Tardor.

Observacions: La Generalitat recomana no menjar aquesta bolet des d'intoxicacions al 2006. Hi ha d'altra gent i moltes guies antigues que el concidera bo.

Etimologia: Tricholoma < grec: marge pelut; auratum < llatí: daurat.

Subscriu-te a bolets.info

Responsable del tractament: Bolets.info (Erigin Creacions S.l.) Finalitat: Comunicacions informatives i d'interès del món dels bolets i boletaires a Catalunya. Legitimació:La base legal pel tractament de les dades personals és el consentiment lliure i explícit. Destinataris: No es comunicaran les dades personals que ens ha facilitat a cap tercer excepte requeriment judicial o de l'Administració Pública en l'exercici de les seves potestats. Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades personals, així com altres drets, que s'especifiquen a la nostra Política de Privacitat. Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en la nostra Política de Privacitat en el nostre lloc web bolets.info

We use MailChimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to MailChimp for processing. Learn more about MailChimp's privacy practices here.